dijous, 19 d’abril del 2018

LIJ - En Jordi i el drac

Aron Dijkstra
En Jordi i el drac
Barcelona: Animallibres, 2018
24 pp
Col·lecció Àlbums Il·lustrats, 48
ISBN: 978-84-16844-75-3
PVP: 15,95€

Partir d'històries tradicionals i canviar-ne aspectes del que tots coneixem pot ser un exercici que ofereixi sucosos resultats. Perquè no es tracta de canviar per canviar ni d'oferir una nova interpretació. Es tracta d'introduir-hi nous valors.
La llegenda tradicional exalta la valentia del cavaller davant l'opressió que exerceix el drac i el triomf de l'amor que sintetitza aquella bella imatge del roser que creix en la terra tacada per la sang del drac.
A En Jordi i el drac ens trobem amb un cavaller Jordi amb moltes ganes de lluitar contra un drac de veritat, però el drac el menysprea per la seva insignificança. I malgrat els esforços del cavaller per tenir una espasa més llarga o un escut més gros que li donin més possibilitats en un enfrontament, s'adona que mai en tindrà prou per enfrontar-se amb garanties al drac. El drac és pacífic i no té ganes de lluitar; li ve més de gust tenir companyia: un amic abans que una victòria. El cavaller es va adonant que a ell també li venen més de gust les coses que pot fer en companyia del drac que no pas enfrontant-se a ell. 
I crec que aquí rau el gran valor d'aquest llibre, fer-nos adonar del valor de l'amistat, que és millor un amic que l'heroïcitat en mil batalles.
Resulta molt recomanable per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada