dijous, 24 de juliol del 2014

S'ho estan carregant tot


La publicació del comptes territorialitzats (altrament dits balances fiscals) per part del govern central evidencia una vegada més el descrèdit de la política. Guanyen novament el tacticisme i l'opacitat, la manipulació interessada d'unes xifres que haurien d'aportar llum per avançar cap a la justícia.
Què en quedarà de tot plegat? La sensació que tothom escombra cap a casa, que tot és relatiu, que no n'hi per tant, que sí, aportes una mica més, però perquè ets més ric. En resum, desactivar la reivindicació i la mobilització que hi ha al darrera.
Tot plegat em sembla un exercici intel·lectualment deshonest i políticament irresponsable. No se n'adonen, o potser sí però tant els és, que es juguen la credibilitat.
Tinc la sensació que en aquests moments són més forts la gent del carrer, els moviments cívics, que les institucions i els partits. Hi ha un problema de credibilitat i de representativitat que no para de créixer. Hem obert la porta als populismes de tot signe i quan hi ha eleccions apareixen coses noves que sota una aparença trencadora generen dubtes. Alerta! S'ho estan carregant tot i només guanyen el desencís de la desesperança i la incertesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada