dissabte, 21 de juny del 2014

El cor generós dels nens

Quan llegeixo el diari m'agrada trobar notícies que reflecteixin el bo i millor de les persones, que injectin bones dosis d'optimisme, d'esperança en un futur millor de la humanitat. 
La meva experiència de mestre em porta a creure que els nens són éssers sensibles, afectuosos, generosos en els sentiments. I que sovint són capaços de mostrar empatia i solidaritat per les més variades causes. Tot això s'educa i evoluciona amb l'edat, però les persones naixem amb una sensibilitat que ens predisposa a esdevenir éssers únics i inimitables. Treballar amb aquest material humà és un dels privilegis que ens regala aquesta professió. 
Doncs bé. De València ens arriba la notícia d'una nena de 9 anys que ha decidit donar per a la investigació contra el càncer de mama els diners que li han regalat per la comunió. 
Mèrit de la nena, però mèrit dels pares que l'han fet sensible i generosa, i mèrit també dels mestres (els seus companys de classe la van acompanyar a l'acte de lliurament dels diners). Quan passen coses així triomfa la societat i la gent que la forma. I me n'alegro. I amb això no estic excusant les responsabilitats que tenen els governs de nodrir de recursos la investigació i l'atenció sanitària, però és bonic i bo que la gent, altruistament, sumi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada