diumenge, 4 de maig del 2014

Una forma ben estúpida de morir

La mort d'una persona jove sempre és una tragèdia, però un cop feta aquesta obvietat cal pensar en quines motivacions porten innecessàriament alguns humans a actuar de manera inconscient, arriscada, imprudent, posant en perill la seva vida;...
Cercant què? L'admiració dels amics? Els comentaris dels qui formen part de les teves xarxes socials? Uns segons de glòria?
Els telèfons intel·ligents permeten una immediatesa en la comunicació i la resposta que els fa atractius i, sobretot, altament addictius. Es fan presents en tot moment i a tothora, criden permanentment la teva atenció si no ets capaç d'aturar-los i posar-los límits. I enceten una cursa de nous reptes i originalitat difícil de deturar.
Ens arriba la notícia d'una noia nord-americana de trenta-dos anys que va morir d'accident segons després de fer-se una foto mentre conduïa i penjar-la al seu Facebook. Diuen que no anava beguda ni drogada, ni conduïa a una velocitat excessiva. Senzillament estava manipulant el seu mòbil mentre conduïa, més preocupada de fer una gràcia que de la realitat que tenia al seu davant. 


Els mitjans que han difós la notícia informen que entre la publicació al perfil i l'avís als serveis d'emergència va passar menys d'un minut.
Albert Einstein (1879-1955) va afirmar en certa ocasió que "Només hi ha dues coses infinites: l'univers i l'estupidesa humana, i no estic totalment segur de la primera."
Els Premis Darwin són una conya d'humor negre que es basa en el supòsit que la humanitat millora genèticament quan certes persones pateixen accidents o morts per un error absurd, afavorint la selecció natural dels més capaços i menys estúpids.

No voldria frivolitzar sobre la mort d'un ésser humà, però un cas com aquest es mereix una nominació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada