dilluns, 22 de juliol del 2013

Quan et traeix l'inconscient s'alliberen els fantasmes

Voldria dir d'entrada que no m'agrada que es xiulin els himnes ni que s'ofengui amb actuacions contra altres símbols nacionals. No m'agradaria que ningú xiulés Els segadors ni que cremés una senyera. El que m'ofendria i no vull per a mi tampoc ho vull per als altres. Crec que hi ha coses que haurien de restar al marge dels debats polítics. És una qüestió de civisme i respecte. Les realitats nacionals són plurals i complexes i no cal ofendre res ni ningú per defensar allò que consideres legítim. És rebaixar-te, posar-te al nivell del brètol, desprestigiar allò que defenses. I em sembla un argument pobre i fins a un cert punt indigne justificar-lo com a exercici de llibertat d'expressió. És lleig i està malament. I punt.
Dit això, el Sr Juan Carlos Gafo, que és director adjunt d'una cosa anomenada Marca España, va piular aquest "Catalans de merda. No es mereixen res". Sembla que es va posar molt nerviós perquè es va xiular l'himne espanyol durant la Cerimònia d'Inauguració dels Campionats del Món de Natació de Barcelona. I no se'n va poder estar. El va trair l'inconscient, es va oblidar de la correcció política i va piular el que en el fons segur que pensa.
Cal reconèixer que el ministre Margallo ha reaccionat amb rapidesa. S'ha assegurat que la piulada fos autèntica i ha destituït el personatge de manera fulminant tot afirmant que aquest missatge és "intolerable i contrari a l'esperit de la Marca Espanya, que empara totes les regions i nacionalitats espanyoles". Aquesta vegada ha fet el que tocava, no s'ha d'alimentar la catalanofòbia i menys des d'una responsabilitat pública. Hi ha càrrecs i responsabilitats que són totalment incompatibles amb el contingut d'aquesta piulada. A hores d'ara el Sr Gafo ja s'ha disculpat reiteradament des del seu compte de twitter. Cal suposar-li sinceritat, tot i que de ben segur li han tocat el crostó. La seva piulada és segurament el que pensen molts, però cal tenir cura de les formes i donar exemple. I ja vaig parlar en una entrada anterior del que cal fer
quan falla l'exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada