dijous, 4 de juliol del 2013

Dels lideratges

Crec que el lideratge sobre un col·lectiu s'ha de basar més en el respecte que és capaç de guanyar-se que en la força per a imposar-se. I aquest respecte és fruit de moltes coses que el reforcen: cal tenir una visió global de les necessitats del col·lectiu que permeti prendre les decisions més justes i enraonades, però aquesta visió ha d'anar acompanyada d'una credibilitat guanyada en base a la integritat personal, l'experiència, les idees, els plantejaments i les maneres de fer de la persona o persones que hi ha al capdavant d'aquest col·lectiu. 
Del lideratge cal esperar que sàpiga escoltar i tingui present el que li diguin els altres, però també poder preveure l'orientació i la gestió de la solució d'un problema. Perquè si vol fer content tothom sense idees ni perfil propi acabarà per no fer content a ningú. 
El lideratge ha d'acumular molta energia, perquè la cremarà amb escreix en un munt de temes que li cauran a les mans. No pot estar en mans de persones cansades o sense il·lusions. Hi ha quelcom fonamental a la vida de les persones que és l'estima pel que fas o tens entre mans. 
El lideratge ha de saber crear equips i fer-los funcionar des de la confiança i l'exigència. Només així tindrà la possibilitat de no fallar en els moments decisius. 
I penso que tot això tant serveix per a un col·lectiu relativament petit com pot ser una escola, com per a un país i la seva classe política.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada