dimecres, 5 de juny del 2013

Tal faràs, tal trobaràs

Em considero una persona formal i respectuosa amb el que reclama una mínima cortesia, però sense justificar-ho del tot entenc el que va passar en el lliurament d'uns guardons a uns estudiants. Mai ho havia vist i no sé si en una situació així seria capaç de fer el que van fer els estudiants del vídeo, però trobo que és una reacció que està en consonància amb el que està fent el ministre. 
Ha reconegut que ha fet una llei carregada d'ideologia, l'ha imposada amb la majoria parlamentària del seu partit i contra el parer de la majoria social i dels que l'haurien de dur a la pràctica; ha estat incapaç de consensuar-ne aspectes fonamentals,...
I què vol? Que l'aclamem? Que li diguem que ho està fent molt bé?
L'educació d'un país s'ha de fonamentar sobre un ampli consens social que li doni solidesa i seguretat. No sé si mai ho ha tingut present. Hauria de pensar seriosament sobre les raons que han mogut als estudiants a reaccionar així. A mi em costaria tornar al despatx i fer com si res hagués passat. La saviesa popular catalana ho expressa d'allò més bé en aquest conegut refrany: Tal faràs, tal trobaràs.
Em preocupa quan es perden les formes, però em preocupa més quan la política no es mostra capaç de treballar amb criteri pel bé comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada