dissabte, 6 d’abril del 2013

Riqueses

Aristòtil (384-322 aC), 

filòsof i científic grec.
Hi ha una saviesa popular concretada en un munt de frases fetes que deixa ben clar que la riquesa més important de la vida és tenir salut ("Salut i feina i un forat per amagar l'eina", "La salut del nostre cos la gastem molt a l’engròs, i quan la tenim perduda, la comprem a la menuda", "Quan tenim salut no sabem el que tenim. I quan la perdem, com costa recuperar-la...!")
Si tenim salut estem en condicions de gaudir d'un munt de coses. I si podem gaudir-les al costat dels qui més estimem molt millor. De diners, ni molts ni pocs, els suficients. És allò tan escoltat del "Salut, diners i amor". Els tres vèrtex de la felicitat.
Aristòtil ho va saber resumir de manera brillant i precisa quan va deixar dit que "La riquesa consisteix molt més a gaudir que no pas a posseir". I és que les nostres possessions quedaran aquí per a qui ens vingui al darrera, però el que ens en durem d'aquest món, el que veritablement ens quedarà, a tots i cadascú de nosaltres, és tot allò que hem viscut, tot allò que hem gaudit, tot allò que hem estimat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada