dilluns, 25 de març del 2013

Encausar marmotes



Sovint hem vist en pel·lícules nord-americanes el gust que tenen en aquell país per muntar processos judicials en tota mena de causes en defensa dels drets individuals i en l'establiment de les corresponents responsabilitats. Deuen dedicar força diners al seu sistema judicial, perquè sinó no s'entén que puguin dedicar-los a temes que són una caricatura grotesca d'aquest mateix sistema judicial. 
Ara ens arriba la notícia que un fiscal nord-americà ha demanat la pena de mort a la marmota Phil, aquella que pronostica el final de l'hivern, per haver-se equivocat i atemptar així contra la pau i la dignitat de l'estat d'Ohio. Diuen que ho ha fet expressament, amb premeditació. 
El titular arreu del món ja se l'han guanyat. I convertir-se en la riota de tothom també. Perquè... què faran ara? La portaran a declarar? Li assignaran un advocat d'ofici? Com interpretaran que resti en silenci en exercici dels seus drets? Com un reconeixement de culpa? Com una declaració de no-culpabilitat? Si la condemnen, la duran a un corredor de la mort especial? Presentaran recursos en demanda de clemència? 
Els catalans ho hem sabut expressar amb molt d'encert: Qui no té feina, el gat pentina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada