diumenge, 8 de juliol del 2012

Tot és començar


Areny de Noguera
Hi ha vegades que la gent imposa el seny i el sentit comú contra el criteri dels polítics. Quan això es dóna, és motiu d'esperança. 
L'exemple és petit i potser no anirà més enllà, però em genera optimisme i confiança en la gent.  
Ja està bé que els polítics ens vulguin fer combregar amb rodes de molí, que vagin a la seva seguint no sé ben bé quines fosques consignes, que vagin contra la realitat com si no tinguessin res millor a fer. 
A Areny de Noguera han fet el pas, han aprovat una moció on rebutgen la denominació d'aragonès oriental per a la llengua que parlen habitualment. No li volen canviar el nom al català que utilitzen.
L'alcalde, en Miguel Gracia, ho ha defensat alertant de la pèrdua que pot suposar la llei després de més de 25 anys d'escolarització en català a la Franja.
Aprovar lleis d'aquestes suposa carregar-te el patrimoni que conforma la teva identitat, posar en perill els mecanismes que en permetin la seva supervivència.
El regidor del PP va justificar el seu vot en contra de la moció al·legant que preservar el català val diners.
I jo que no ho entenc. No em faran creure que aquest és el gran argument per a justificar que una identitat cultural que enriqueix el patrimoni d'un poble mori d'inanició. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada