dissabte, 7 de gener del 2012

LIJ - L'àvia necessita petonets

Ana Bergua; Carme Sala (il·)
L'àvia necessita petonets
Cànoves: Editorial Proteus, 2010
ISBN: 978-84-15047-33-9

L'àvia necessita petonets és un àlbum il·lustrat que acosta el món de les malalties neurodegeneratives als més petits.
Cada cop vivim més anys i esdevé més freqüent a les famílies la situació d'avis que cada cop van sent menys capaços de viure autònomament. És una realitat de la que els més petits no han de restar al marge, que han de comprendre i que requereix també de la seva implicació. I és el que trobem en aquest àlbum:  rigor i sensibilitat en el tractament d'aquesta problemàtica, transmissió en tot moment del respecte que han de merèixer aquestes situacions; sense descuidar tampoc un polsim d'humor, necessari també per alleugerir una mica la seriositat del tema que es tracta.
Voldria destacar un altre dels punts forts de l'àlbum. I és el missatge que malgrat puguem oblidar el nom de les coses o desorientar-nos, una de les darreres coses que perdem és la capacitat de percebre l'afecte dels altres. D'aquí un títol tan tendre i encertat com L'àvia necessita petonets. Quan les medecines no donen més de si, l'únic que podem seguir oferint és afecte i estimació. I aquest em sembla un missatge potent.
Comprendre aquestes situacions ens enriqueix humanament i ens fa créixer com a persones. I això és el que aquest àlbum pot aportar a l'educació dels més petits. A partir de 6-7 anys.


1 comentari:

  1. `Trobo que està molt bé que és tractin aquests temes en llibres infantils, perque tal com dius és només el reflex de la realitat que ens trobem cada dia més.

    ResponElimina