diumenge, 16 d’octubre del 2011

LIJ - Biblioburro, una història real de Colòmbia

Jeanette Winter
Biblioburro: Una història real de Colòmbia 
Barcelona: Editorial Joventut, 2010
ISBN: 978-84-261-3817-0


Biblioburro està basat en la història real de Luis Soriano, un mestre d'un poblet del nord de Colòmbia. Conscient que en els llogarrets més allunyats de les muntanyes escassejaven els llibres i que a la majoria de cases no n'hi havia cap, va decidir intentar posar remei a la situació. Amb dos rucs, l'any 2000 va començar a dur una setantena de llibres en aquests indrets. L'experiència ha reeixit. I a hores d'ara ja es compta amb 4800 exemplars procedents majoritàriament de donacions. El Biblioburro recorre les muntanyes cada cap de setmana i més o menys tres-centes persones esperen els llibres que tragina en Luis. 
La lectura i el poder transformador que l'acompanya desperten passions. 
Aquest àlbum recrea amb senzillesa i encert la història del Luis, esdevé un petit homenatge a les biblioteques itinerants (que aquí coneixem com a bibliobusos) i transmet passió pel món que es mou al voltant de la lectura. 
Té força com a element de sensibilització sobre les dificultats i limitacions que tenen determinats indrets del planeta en l'accés a la cultura i al consum cultural. I estimula la recerca de solucions per part dels infants davant d'un problema.
Resulten també molt atractives les coloristes il·lustracions d'estil naïf que acompanyen el text. 
Un títol ben recomanable per a nens i nenes a partir de 6 anys i per a biblioteques escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada