dimecres, 28 de setembre del 2011

Tot un caràcter

Imatge obtinguda de la xarxa
Hi ha personatges que sempre deixen empremta del seu caràcter per allà on passen. Un d'ells, sens dubte, és el President Pujol. Hi ha una anècdota recent d'ell que m'ha fet molta gràcia i que ara us voldria comentar. El van convidar per a clausurar ahir la trobada que cada any organitza Esade a Món Sant Benet amb grans personatges del món polític i econòmic per analitzar i debatre sobre la situació del moment. Convoquen com a ponents grans personatges d'aquests àmbits. Enguany van convidar Jordi Pujol, Felipe González, Miquel Roca, Artur Mas, Ramon Jáuregui i Joaquín Almunia. 
En un moment de la intervenció de Jordi Pujol el van avisar de que li quedava un minut per a tancar el seu discurs. I la seva resposta no es va fer esperar: "Ni un minut, ni dos, ni tres; si no que no em posin per a clausurar jornades de reflexió". Genial! I li dono la raó. Puc entendre que l'organització d'un acte d'aquest nivell vulgui ajustar-se a un horari; però també trobo que no pots convidar personatges de la talla d'alguns d'aquests i demanar-los que ajustin la seva intervenció com si fos una piulada de Twitter. Són gent amb idees i prestigi, que tenen discurs i coses a dir. I si decideixes convidar-los els has de deixar fer. Fa lleig acotar-los i posar límits a tot allò que sentin necessitat d'expressar i compartir amb el seu auditori. Per això m'ha agradat la reacció del President Pujol; feta de valentia i caràcter, com els grans personatges de la història. Amb 81 anys fets suposo que està de tornada de l'opinió que puguin generar les seves reaccions. I ben fet que fa. 
De vegades tinc la sensació que hi ha una voluntat creixent de fer que tot sigui breu, de no fatigar els auditoris; com si hi hagués una dificultat generalitzada per a mantenir l'atenció gaire estona. Vull creure que hi ha també persones que no et cansaries mai d'escoltar, que saben comunicar i mantenir l'atenció del qui tenen al davant. No és problema de durada, sino de tenir coses interessants a dir i de saber-les comunicar amb habilitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada