dissabte, 7 de maig del 2011

Sòfocles (Schortsanitis) i la lectura



Ahir parlava del valor que el gran pensador grec Sòcrates donava a la lectura. Avui voldria parlar d'un altre grec contemporani que comparteix nom amb el gran poeta i dramaturg de l'antiguitat
El bàsquet m'agrada gairebé tant com la lectura i, com no podia ser d'altra manera, he volgut seguir la Final Four del Sant Jordi d'aquest cap de setmana. Bon bàsquet i espectacle; llàstima que el Panathinaikòs grec li barrés el pas al Barça, que hagués pogut disputar aquesta final a casa i davant del seu públic. Però bé, són coses de l'esport, no es pot guanyar sempre. 
Aquesta entrada ve a tomb d'una anècdota lectora protagonitzada per aquest jugador grec un tant peculiar, en Sofoklis Schortsanitis, també conegut com a "Big Sofo" i "Baby Shaq". En Sofo és fill de pare grec i mare camerunesa i té una certa fama per la seva corpulència i tendència al sobrepès. Amb els seus 2,08 cms d'alçada pesa més de 140 kg i de vegades ha arribat als 150. Malgrat aquesta circumstància té força agilitat, bona mà i és hàbil sota l'anella. Un jugador difícil de defensar quan té guanyada la posició, car és molt complicat poder tapar o desplaçar un jugador de la seva corpulència.
Doncs bé, l'anècdota que volia comentar fa referència a que en la roda de premsa prèvia al partit amb el Real Madrid va confessar que li agrada llegir per relaxar-se abans dels partits. I els periodistes de la cadena que retransmetia el partit ho comentaven gairebé com una curiositat anòmala.
El Maccabi, actual equip d'en Sofo, va derrotar àmpliament el seu rival i serà present a la final de demà contra el Panathinaikòs, amb una bona actuació del pivot. Sembla que la lectura li va anar bé.
Ah! The big Sofo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada