dissabte, 14 de maig del 2011

La coherència, per damunt de tot

 “El Senat insta el govern a fer tots els tràmits necessaris perquè es faci efectiva en aquest exercici la transferència a la Generalitat de Catalunya de la bestreta corresponent al fons de competitivitat del 2011, en forma de bestreta de tresoreria, d'acord amb la disposició transitòria segona de la llei 22/2009, de 18 de desembre”. 


El  27 d'abril del 2011, diada de la Mare de Déu de Montserrat,  els senadors del PSC es desmarquen del PSOE i hi voten a favor. 

 “El Congrés dels Diputats insta el govern a fer tots els tràmits necessaris perquè es faci efectiva en aquest exercici la transferència a la Generalitat de Catalunya de la bestreta corresponent al fons de competitivitat del 2011, en forma de bestreta de tresoreria, d'acord amb la disposició transitòria segona de la llei 22/2009, de 18 de desembre”. 


El 10 de maig del 2011 els
diputats del PSC hi voten en contra. !? La gran pregunta és: Per què?


És una moció idèntica, només canvia Senat per Congrés dels Diputats. Com es por votar un dia a favor i tretze dies després en contra el mateix text? És portar el tacticisme polític al límit de la degradació i la incoherència; i la política ha de ser per damunt de tot servei i defensa dels interessos de la teva gent. Com es poden avant-posar els interessos d'un partit als d'un país? Que jo sàpigui, només l'Ernest Maragall ha tingut el valor de dir públicament que el PSC hauria d'haver votat el mateix en ambdues ocasions. 
La gent no és tonta i vull pensar que coses així no passaran per alt. Ens mereixem polítics que tinguin clares les prioritats i estiguin a l'alçada de les necessitats del país. 
Intueixo que els qui actuen així estan cavant la seva tomba política i m'ensumo que la patacada pot ser de les que fan història. S'ho estan guanyant a pols. Pel camí estan deixant bous i esquelles, directes cap a l'abisme. La resta i les justificacions són cortines de fum, embolicar la troca, foc d'encenalls. Mèrits n'estan fent. 
La resposta la tindrem el proper diumenge 22 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada