dimecres, 2 de juny del 2010

LIJ - Todos sus patitos


Christian Duda; Julia Friese (il·lustradora)
Todos sus patitos
Santa Marta de Tormes (Salamanca): Lóguez Ediciones, 2009
ISBN: 978-84-96646-43-8

Todos sus patitos presenta una original i deliciosa història plena alhora d'humor, fina ironia i tendresa; on una guineu, en Konrad, un dia que estava pel bosc buscant el seu tiberi, ensopega amb un ànec que fuig esporuguit abandonant l'ou que estava covant. D'aquell ou que en Konrad està a punt de cruspir-se en neix un pollet i en Konrad, que es fa moltes il·lusions de menjar-se'l, acabarà transformant-se en un personatge completament diferent, tot i que mai acabarà de controlar els seus instints més primaris.
La narració es mou constantment amb ironia entre l'instint, el sentit de la responsabilitat i el deure humanitari; desembocant en un final que es va entreveient a mesura que avança la narració però que no deixa de sorprendre i donar sentit al títol de l'àlbum.
Les il·lustracions incorporen un estil molt proper a la representació que en faria un infant, resultant entenedores i expressives, però incorporen elements que no són presents a la narració i que l'enriqueixen.
Un àlbum intel·ligent, divertit, de plantejament molt original i que resulta del tot recomanable per a nens i nenes a partir de 7 anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada