dilluns, 25 de gener del 2010

LIJ - Wangari i els arbres de la pau


Jeanette Winter
Wangari i els arbres de la pau (Una història real de l'Àfrica)
Barcelona: Ediciones Ekaré, 2009
ISBN: 978-84-936843-2-7

Wangari i els arbres de la pau ens il·lustra la trajectòria de l'activista keniana Wangari Maathai, Premi Nobel de la Pau 2004, premiada per la seva contribució mitjançant el Moviment del Cinturó Verd, iniciat el Dia Mundial del Medi Ambient de l'any 1977 a Kènia.
El llibre que tenim a les mans pretén ser una eina de sensibilització respecte els perills de la desforestació.
Wangari va ser responsable del plantament de més de 30 milions d'arbres per tot el país per tal d'evitar l'erosió del sòl i millorar la qualitat de vida de les dones que vivien d'aquest recurs natural. Fruit del seu activisme el 2004 existien a Kènia sis mil escoles bressol, s'havien incrementat els recursos de vuitanta mil persones i el seu moviment s'havia estès a trenta països africans.
Veiem, doncs, com en la seva persona se sumen els esforços per millorar la qualitat del medi ambient i les condicions de vida de les dones; ecologisme i feminisme.
Val la pena conèixer la història d'aquests herois anònims que han dedicat bona part de la seva vida a millorar les condicions del món en que viuen; i això és el que ens ofereix aquest llibre d'esperit divulgatiu, adreçat al públic infantil, però que també pot resultar d'interès per a qualsevol lector sensibilitzat per aquestes qüestions.

La biografia de Wangari conté diverses curiositats que val la pena conèixer, com ara que va ser la primera dona de l'Àfrica Oriental amb un doctorat i la primera reconeguda amb el Premi Nobel de la Pau. En el discurs d'acceptació del Premi va dir:
"Hem d'ajudar la Terra a guarir-se de les seves ferides i, durant el procés, guarir també les nostres, per tal de rebre amb els braços oberts tota la creació en la seva diversitat, bellesa i meravelles."
Actualment és membre del Parlament de Kènia.
El llibre compta amb unes atractives i coloristes il·lustracions d'estil naïf que donen un expressiu suport als fets que s'hi narren.
Una història que val la pena conèixer, per a nens i nenes a partir de 7 anys i per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada