divendres, 31 de juliol del 2009

LIJ - Bestiàrium. Contes molt bèsties del món animal.


Bestiàrium. Contes molt bèsties del món animal
Francesc Miralles; Valentí Rubianas (il·lustrador)
Barcelona: Alfaguara Grup Promotor, 2008
ISBN 978-84-7918-221-2

Bestiàrium és una novel·la que a partir d'anècdotes i de forma àgil i amena, ens parla del món animal i ens dóna exemples de la seva “intel·ligència”, feta d'imitació i intuïció, però també d'una sensibilitat sensorial que sovint va més enllà del que som capaços els humans.
La Sàskia és una noia que ha de fer un treball sobre la intel·ligència animal. Per recomanació de la seva àvia va a visitar un veterinari jubilat que cada tarda li explica curiositats sobre el món animal i li dóna per llegir una de les històries que ha recollit sobre anècdotes d'animals. Les trobades amb el veterinari la van fent descobrir el que s'amaga darrera el comportament de les bèsties. La saviesa del veterinari és el contrapunt a la curiositat i les ganes d'aprendre de la noia, i el vell no només es queda amb les anècdotes sinó que va deixant anar pinzellades d'aquesta saviesa, com quan afirma que els animals només aprenen allò que els és necessari per a desenvolupar-se en el seu medi o quan fa una referència a la frivolitat d'algunes persones que adquireixen una mascota per caprici i quan se'n cansen l'abandonen.
Un llibre llegidor i força rodó, a estones tendre i divertit, que ens fa adonar que podem aprendre moltes coses del comportament dels animals, molt més “assenyats” i respectuosos amb la natura del que sovint mostrem els humans.
Molt recomanable a partir de 9-10 anys.

3 comentaris: